Voordelen Houtskelet 2017-06-27T13:57:35+00:00

“Snelle uitvoering en uitstekende isolatiemogelijkheden”

De voordelen van Houtskelet!

Houtskeletconstructies zijn de laatste jaren sterk in opmars. Hout is een natuurlijk materiaal dat weinig energie vraagt om te verwerken. Hout is ook ecologisch verantwoord én recycleerbaar materiaal. Met andere woorden, wordt je woning ooit afgebroken, dan kan het hout voor iets anders gebruikt worden.  Door de strenge eisen inzake energieverbruik gaan meer en meer mensen over tot deze bouwmethode met het oog om meer energie te besparen.

Snellere oplevering

Het snelle bouwproces maakt het mogelijk om woningen op slechts 6 maanden tijd neer te zetten. Alle delen van het skelet worden binnen volledig op maat gemaakt, waardoor men niet afhankelijk is van het weer. Het uiteindelijke “rechtzetten” van de woning zal nadien slechts enkele dagen in beslag kunnen nemen. Gezien er tijdens de bouw van de woning geen gebruik moet gemaakt worden van water, zijn er ook geen uitdrogingstijden.

Isolatiewaarden

Om tot een goed resultaat te komen werken wij enkel met kwalitatieve materialen die op de markt beschikbaar zijn. Denk maar aan isolatie, luchtdichtheid en houtsoorten. Voor een optimaal resultaat te bekomen voor een lage energiewoning, is het belangrijk om vanaf de eerste stap van de bouw van een woning rekening te houden met isolatie en luchtdichting. Wij kunnen garanderen dat deze zaken nauwgezet door ons opgevolgd en uitgevoerd worden. Daarom kunnen wij testverslagen voorleggen waaruit blijkt dat wij garant staan voor een correcte uitvoering.

Brandveiligheid

“Hoe zit het dan met de brandveiligheid bij een houtskeletbouw?” Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Door de brandvertragende behandeling heeft hout dezelfde weerstand als andere bouwvormen. Vaak wordt de dragende structuur met brandvertragende gipsplaten tegen vuur beschermd. De brandveiligheid van houtskeletbouw zal dus zeker niet minder zijn dan bij de andere bouwsoorten. Je brandverzekering zal dus niet duurder zijn, dan die voor een traditionele woning.

3D houtskeletwoning voorgevel
Afgewerkte houtskeletwoning
3D houtskeletwoning zijgevel
Afgewerkte houtskeletwoning
Meer info of een vrijblijvende offerte?